Från order till leverans

Hur går en transport till?

Hur går en transport till?

Innan körningen startar gör vi tillsammans upp de strukturerar av flöden och rutiner som finns. Ett avtal tecknas för att formulera det vi kommit överens om. EA:s senaste turlista kan ni ladda ner här.

Vid bokningstillfället bokar ni som kund dag innan lastning före kl 15.00. Vi ser gärna att ni bokar via någon form av elektroniskt format för att spara tid. I ordern finns antal kolli, temperatur krav, last och lossningstid samt upphämtning och leverans adresser.

När vi fått bokningen läser ett system in ordern i vårt affärssystem. I vårt affärssystem ruttoptimeras alla orders och resurserna så att minsta möjliga miluttag med max beläggning erhålls.

Dag efter bokning kan ni som kund även på lastningsdagen justerar bokning till senast 11.00.

På lastningsdagen skickar EA en lastbil vid rätt lastningstid.  På lastningsstället räknar vi av antal kolli mot fraktsedel och kontrollerar så inga skador finns. Därefter gör vi en kontrollmätning av temperaturen mellan kartongerna.

Chauffören genomför en fordonskontroll och åker iväg till rätt destination. EA följer alltid kör och vilotidsreglerna och håller max 82 km/timmen för att få en laglig och miljöoptimerad transport.

På rätt leveranstid backar vi intill varumottagaren. Vid försening skall chauffören i god tid avisera hur sena vi är och vad som hänt. Varumottagaren tar emot godset och där får vi fraktsedeln kvitterad. Pallbyte genomförs om så är avtalat och instruktion finns på fraktsedel. Pall returneras vid nästa lastning till avsändaren.

Vid hemkomst gör chauffören återigen en fordonskontroll och rapporterar eventuell avvikelse i vårt fordonskontrollsystem.

Kund erhåller faktura med information från transporten. Kvitterad fraktsedel skickas ej med som fakturaunderlag.